Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Házi pesto Picipirostól recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 30 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 952 alkalommal

elkészítve: 22 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

1. A bazsalikom leveleket kézi mozsárban összetörjük. A fenyőmagvakat serpenyőben aranybarnára sütjük, majd a bazsalikomhoz adjuk és együtt pépesre törjük őket. Aprítógépet is használhatunk, de a fém és a bazsalikom kölcsönhatása miatt kissé fémes ízű lehet!

2. Hozzáadjuk az olívaolajat, citromlevet, reszelt parmezánt és reszelt fokhagymát, majd sóval, borssal ízesítjük és annyi olívaolajat adunk még hozzá, amennyivel számunkra megfelelően krémes, lágy állagot kapunk. Végül üvegbe töltjük, vékony réteg olívaolajat öntünk rá és lezárjuk.

3. Hűtőben tárolva 1-2 hétig is eláll, de akár fagyasztóba is tehetjük ügyelve rá, hogy maradjon egy ujjnyi hely a tetején lévő olaj és az üveg fedele között. Ezzel a módszerrel fél évig is fagyaszthatjuk fogyasztásig.

Hozzávalók

- 50 g bazsalikomlevél
- 70 g fenyőmag
- 20 g parmezán (parmigiano reggiano)
- 4 tk extraszűz olívaolaj + a hígításhoz tetszőleges mennyiségben
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek citromlé
- só, bors

Kövess minket a Facebookon is!