

megtekintve: 9 436 alkalommal
elkészítve: 217 alkalommal megfőztem én is
A palacsinta hozzávalóiból híg tésztát készítünk, belekeverjük a mákot, majd vékony palacsintákat sütünk. A meggy levével elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd tűz felett besűrűsítjük. A tűzről levéve belekavarjuk a magozott meggyet, és a palacsintákat megtöltjük. A palacsinták egyik felét bevágjuk, és a „nyuszik” fülét lehajtjuk. Olvasztott fehércsokoládéval szemet és orrot rajzolunk.
Tejszínhabbal díszítve is tálalhatjuk!
A palacsintához:
- 15 ek liszt
- 4 tojás
- 6 dl tej
- 5 ek cukor
- 1 cs vaníliacukor
- kevés só, olaj ( a sütéshez)
- 15 dkg darálatlan mák
Meggyes töltelékhez:
- 1 – ½ ü magozott meggy
- 2 cs vanília vagy puncs ízű pudingpor
- 6 ek kristálycukor