

megtekintve: 5 290 alkalommal
elkészítve: 87 alkalommal megfőztem én is

A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, míg elkészül a töltelék pihentetjük. A krumplit megfőzzük, összetőrjük, a hagymát apró kockára vágva megdinszteljük, kihűtjük. Ha kihűlt, a többi hozzávalóval simára keverjük. A tésztából 10 db gombócot készítünk, ovális alakúra nyújtjuk, megkenjük a fűszeres krumplival, és a végeit összenyomva hengert formálunk belőle. Forró olajban kisütjük.
főzési idő: 15 min
Hidegen, melegen egyaránt finom, egy leves után tartalmas második fogás.
Hozzávalók 10 db-hoz.
48 dkg liszt
25 dkg túró
3 kanál joghurt
pici cukor és só
2 tojás
1 zacskó sütőpor
2 kanál olaj
A töltelékhez:
70 dkg krumpli
1 fej vöröshagyma
1 tojás
kiskanál vaj
40-50 ml tej
só
pirospaprika, bors