

megtekintve: 2 470 alkalommal
elkészítve: 57 alkalommal megfőztem én is

1. A tojások fehérjét a sóval félkeményre verjük, majd közepes fokozaton, két részletben, 2 perc különbséggel először a kristálycukor egyik felét, majd a másikat is hozzáadjuk.
2. Alacsony fokozat mellett hozzáadjuk a vanília aromát és az ételfestéket, majd addig verjük, míg a hab a habverőről csak ütögetésre esik le, de magától nem.
3. Egy edényben átszitáljuk a mandulalisztet és a porcukrot, összekeverjük, majd spatulával finoman először csak a száraz keverék negyedét, majd a többi részét is hozzáadjuk.
4. Addig kell spatulával forgatni a masszát, amíg szép sűrű nem lesz. Onnan tudjuk hogy megfelelő az állaga,hogy ha a spatula fejét megmerítjük benne, le tudunk írni egy 8-as alakot a sűrű lecsorgó masszával.
5. A masszát kerek vagy levágott végű habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire vagy macaron sütőlapra dió méretű halmokat nyomunk 3 ujjnyi távolságra egymástól. Jól leütögetjük a tepsi alját a pulthoz, majd 40 percig hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni. Akkor lesz sütésre kész, ha a halmocskák tetejét megsimítva az ujjbegyünk száraz marad. Figyelem! Ha ezeket a lépéseket kihagyod, laposak és hólyagosak lesznek!
6. Előmelegített sütőben, 150 C-on 17 percig sütjük, majd rácson hagyjuk lehűlni.
7. A macaronokat krémmel megtöltjük (a képen málnakrémet használtam) és tetejüket ételcsillámmal befújjuk.
sütési idő: 17 min
hőfok: 150 °C
sütési mód: légkeverés
30 db macaronhoz:
- 3 db tojás fehérje
- 1 kk só
- 50 g kristálycukor
- 1/2 tk vanília aroma
- 6-8 csepp géles fekete ételfesték
- 95 g mandulaliszt
- 210 g porcukor
Díszítéshez:
- arany színű pumpás ételcsillám