Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Spenótos ricottás cannelloni Picipirostól recept

A recept még nem lett értékelve
  • 45 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 122 alkalommal

elkészítve: 4 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

1. A töltelékhez egy serpenyőben olajat hevítünk, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát. A fokhagymát megpucoljuk, késoldallal kilapítjuk, apróra vágjuk és a vöröshagymával egy percig pirítjuk.

2. Hozzáadjuk a darálthúst, sóval és borssal ízesítjük, lepirítjuk és mehet hozzá az apróra vágott spenótlevél. Egy percig kevergetjük, majd levezzük a tűzről. Amikor langyosra hűlt, elkeverjük a ricottával és felhasználásig hűtőbe tesszük.

3. A szószhoz olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és 1 percig pirítjuk. Belekanalazzuk a sűrített paradcsomot, felöntjük a paradicsompürével, rádobjuk a friss oreganot és a szárított vörös bazsalikomot, majd sóval és borssal meghintve 15 percig főzzük.

4. A cannolli tésztákat al dente főzzük, lecsepegtetjük majd habzsákból kinyomva megöltjük a tésztákat a töltelékkel. Ha lasagne tésztát használunk, terítsük a kifőtt lapokat egy sütőpapírra, kenjük meg egy evőkanál töltelékkel majd feszesen csavarjuk fel őket a rövidebb oldaluktól kezdve. A megtöltött tésztákat helyezzük egy nagy olajjal kikent kockatepsibe vagy két külön üvegtálba, locsoljuk meg a szósszal és tépkedjük szét a tetejére a mozzarellát.

5. Előmelegített sütőben 210 C-on 20 percig sütjük, tálalás előtt friss oreganoval meghintjük.

főzési idő: 15 min
sütési idő: 20 min
hőfok: 210 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Videós receptemért látogass el Facebook oldalamra: Picipiros Konyhája

Hozzávalók

A szószhoz:
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1,5 l paradicsompüré
- 200 g sűrített paradicsom
- egy marék szárított vörös bazsalikom
- egy marék friss oregano
- só, bors

A töltött cannellonihoz:
- 500 g cannelloni vagy lasagne tészta
- 4 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kg darált marhahús
- 1 csésze aprított spenótlevél
- 500 g ricotta
- 250 g mozzarella
- só, bors

Kövess minket a Facebookon is!