

megtekintve: 23 437 alkalommal
elkészítve: 263 alkalommal megfőztem én is
A tököt meghámozzuk, magos részét kivájjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk sóval, majd kis idő múlva ha levet eresztett kinyomkodjuk a levét. A tököt rátesszük a forró olajra és állandó kavarás mellet addig dinszteljük, míg teljesen megpuhul és krémes állaga lesz. Levesszük a tűzről és teljesen kihűtjük. Közben elkészítjük a majonézt. A tojássárgához hozzáadjuk a mustárt, a sót és lassan adagolva (ahogy a tojás felveszi) keverőgéppel belekeverjük az olajat. A kihűlt tökbe belekeverjük a majonézt és az apróra vágott hagymát.
főzési idő: 15 min
Sült húsokhoz vagy kenyérre kenve is nagyon finom.
2 kerti tök
2 evőkanál olaj
só, bors
1 hagyma
a majonézhez:
2 tojás sárgája
1 kávéskanál mustár
2 dl olaj
½ kk. só
½ kk. fehérbors
1 kk. citromlé