

megtekintve: 3 238 alkalommal
elkészítve: 103 alkalommal megfőztem én is
A lencsét sózott, babérleveles vízben puhára főzzük,leszűrjük, és elkeverjük a citromos olajjal.
Kissé megborsozzuk és hagyjuk kihűlni.
A megtisztított, kockázott sárgarépát és hagymát kevés olajon megpirítjuk.
(Én a répát korábban kezdem pirítani és később teszem hozzá a hagymát)
Amikor kihűlt, a hideg lencséhez adjuk a kukoricával együtt.
Sózzuk, borsozzuk ha még szükséges.
Jól lehűtjük tálalás előtt tojással és petrezselyem zölddel díszíthetjük
főzési idő: 25 min
25 dkg lencse,
2 db főtt tojás
1 konzerv kukorica
3 szál sárgarépa
2 fej lila hagyma
étolaj,
1 citrom leve,
só,bors,babérlevél