

megtekintve: 1 957 alkalommal
elkészítve: 76 alkalommal megfőztem én is
A krumplit meghámozom. Annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje. Hozzáadom az ételízesítőt, babérlevelet. Puhára főzöm a krumplit. Ha megfőtt, habarást készítek. A tejfölt kikeverem a liszttel,majd a krumplihoz adom, és jól elkeverem. Pár percig forralom, majd lezárom. A banérlevelet kiveszem, mielőtt a habarás rákerülne. Ízlés szerint tehetünk bele ecetet is.
A fasírthoz a darált húshoz adom a sót, borsot, pirospaprikát. A vöröshagymát pici olajon megdinsztelem, így adom a húshoz,majd a zúzott fokhagymát,tojást. Alaposan összegyúrom. Kis pogácsákat készítek, amiket zsemlemorzsába forgatok. Takarékon sütöm őket, oldalanként 5-5 percig, hogy át tudjon sülni a hús.
A fasírtot begyúrás után, érdemes pihentetni hűtőben kb 20 percig,mert ez idő alatt érnek az ízek.
4-5 szem krumpli
2 db babérlevél
2 dl tejföl
2 ek liszt
1 ek.ételízesítő
Só ízlés szerint
50 dkg darált hús
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 tk só
1 kk őrölt bors
2 ek őrölt pirospaprika
1 db tojás
Zsemlemorzsa
Étolaj