Grill ételek háttér
kukk

Farsangi fánk recept

A recept még nem lett értékelve
  • 45 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 11 732 alkalommal

elkészítve: 264 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Diána4

Elkészítése

első lépes :Felfutatjuk az élesztőt kevés tejben(a tejbe egy kis cukrot rakunk),és a többi hozzávalókkal könnyű tésztát készítünk.kb 45 percig langyos helyen pihentetjük.

második lépes:Lisztezett gyúródeszkára borítjuk ,elvékonyitjuk 1 újjnyi vastagura majd félbehajtjuk.ezután nyújtófával könnyedén elnyújtjuk 1 újjnyira fánkszagatóval kiszaggatjuk vagy pohárral.5 percet letakarva pihentetjük.

harmadik lépes:Felhevitett olajban süssük mindig közepes hőfokon,hogy egyenletesen átsüljenek.A fánkok közepén diónyi nagyságban elvékonyítjuk ,ez a mélyedés kerüljön alura mikor belehejezzük a forró olajba.
negyedik lépés: Baracklekvárral töltjük.

sütési idő: 7 min

Személyes jó tanács

Az elsö adag fánkot mindig lefedve süssük.
Utánna már nem kell lefedni.

Hozzávalók

50 dkg liszt
4 dl tej
2 tojássárgája
2 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
1 kiskanál só
2 evőkanál tejfől
2 evőkanál étolaj

Kövess minket a Facebookon is!