

megtekintve: 5 185 alkalommal
elkészítve: 149 alkalommal megfőztem én is

Az epreket megmossuk levágjuk a végét ,szárazra töröljük félre tesszük .
A zsemlemorzsát világos barnára megpirítjuk.
Az öntetett úgy készítjük az epret egy kis lábosba tesszük rászórjuk a barna cukrot és a balzsam ecetet feltesszük főni .
Ha felforrt akkor át passzírozzuk ée kész az eper öntet.
Elkészítés: A megtisztított burgonyát kockára vágjuk és egy lábasba tesszük bő sós vízben megfőzzük.
Burgonya nyomóval összetörjük pépesítjük, hagyjuk kihűlni .
Ha kihűlt a burgonyába beleütjük a tojást bele szórjuk a lisztet sózzuk összegyúrjuk.
A tésztát 3 mm kinyújtjuk kockára vágjuk és tészta közepébe teszünk egy epret .
Össze csipjük a négy sarkát gombócot formázunk .
Bő sós forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat .
Addig főzzük amíg feljönnek a víztetejére akkor azonnal kiszedjük és megforgatjuk a pirított zsemlemorzsába.
Az epres gombócokat eper öntettel kínáljuk.
főzési idő: 25 min
Hozzávalók: 50 dkg burgonya ,1 db tojás,só, 10-15 dg liszt, 20 szem friss közepes méretű eper ,4 evőkanál olaj, 15 dkg zsemlemorzsa.
Az öntetthez : 15 dkg eper 2 evőkanál barna cukor, 1 teáskanál balzsamecet .