Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Epres gombóc eperöntettel recept

A recept értékelése: 3,5 pont
  • 30 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 5 185 alkalommal

elkészítve: 149 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Az epreket megmossuk levágjuk a végét ,szárazra töröljük félre tesszük .

A zsemlemorzsát világos barnára megpirítjuk.

Az öntetett úgy készítjük az epret egy kis lábosba tesszük rászórjuk a barna cukrot és a balzsam ecetet feltesszük főni .

Ha felforrt akkor át passzírozzuk ée kész az eper öntet.

Elkészítés: A megtisztított burgonyát kockára vágjuk és egy lábasba tesszük bő sós vízben megfőzzük.

Burgonya nyomóval összetörjük pépesítjük, hagyjuk kihűlni .

Ha kihűlt a burgonyába beleütjük a tojást bele szórjuk a lisztet sózzuk összegyúrjuk.

A tésztát 3 mm kinyújtjuk kockára vágjuk és tészta közepébe teszünk egy epret .

Össze csipjük a négy sarkát gombócot formázunk .

Bő sós forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat .

Addig főzzük amíg feljönnek a víztetejére akkor azonnal kiszedjük és megforgatjuk a pirított zsemlemorzsába.

Az epres gombócokat eper öntettel kínáljuk.

főzési idő: 25 min

Hozzávalók

Hozzávalók: 50 dkg burgonya ,1 db tojás,só, 10-15 dg liszt, 20 szem friss közepes méretű eper ,4 evőkanál olaj, 15 dkg zsemlemorzsa.

Az öntetthez : 15 dkg eper 2 evőkanál barna cukor, 1 teáskanál balzsamecet .

Hiba az adatokban!
  • A mentéshez be kell lépned!
 
Kövess minket a Facebookon is!