Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Céklás túrós palacsinta recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 45 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 12 041 alkalommal

elkészítve: 193 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: sebloeb

Elkészítése

Palacsinta:
A tojást, a feldarabolt céklát, a kókuszzsírt összeturmixolom, majd beleöntöm egy keverőtálba. Hozzáadom a sót, az édesítőt, a zabpehelylisztet és a vizet.
Az egészet jól elkeverem, majd megsütöm a palacsintákat.
Nekem ebből az adagból kb. 8-10 palacsinta lesz.

Töltelék:
A tojást, a xilitet és az édesítőt jól elkeverem, hozzáadom a zabkorpát, a túrót, a mazsolát és az aromát.

A palacsintákat 2 nagyobb (vagy 4 kisebb) kivételével megtöltjük a töltelékkel.
Az üres palacsintákkal kibélelek egy hosszúkás formát, úgy, hogy mindkét oldalon kilógjon a palacsinta.
Beleteszem a formába a töltött palacsintákat, majd a lelógó részeket ráhajtom.

sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alsó sütés

Személyes jó tanács

A palacsintasütő méretétől függően természetesen változhat a palacsinták darabszáma.

Hozzávalók

Palacsinta:
150 g zabpehely (darálva)
1 tojás
50 g cékla
10 g kókuszzsír
2 db Süssina
víz (3 dl-t öntök, majd még pótolom)


Töltelék:
250 g zsírszegény túró
1 tojás
10 g zabkorpa
4 db Süssina
6 g xilit
pár csepp rumaroma vagy bonbonmeggy aroma
50 g mazsola (elhagyható)

Kövess minket a Facebookon is!